Kuukauden bändi:
(2019 joulukuu)

Millie Jean -bilebändi
saa porukan tanssilattialle!

“Parhaassa tapauksessa bändi voi kruunata koko illan” – eipä sitä paremmin voi sanoa. Kuukauden muusikko -sarjassamme kysymyksiin vastaa Millie Jean -bilebändin Mikko Posti.

Minkälainen vuosi teillä on takana?

 – 2019 on ollut Millie Jeanille hieno vuosi! Näyttää siltä että keikkoja tulee tänä vuonna ennätysmäärä ja varsinkin syksyn kuluessa kiirettä on pitänyt. Olemme myös panostaneet näkyvyyteemme netissä ja somessa aiempaa enemmän. Ihan hiljattain teimme profiilin myös Instagramiin, johon alkaa tupsahdella lisää keikkakuulumisia tasaiseen tahtiin.

Onko pikkujoulukeikkakalenteri täysi?

– Viikonlopuille keikkoja on tullut kiitettävästi, mutta velä on kalenterissa jokunen tyhjäkin viikonloppu. Mukavasti on tullut pikkujoulukeikkoja myös joillekin arkipäiville. Meidän kannaltamme on kiva, että monet firmat ovat alkaneet pitää pikkujouluja vasta tammi-helmikuun puolella. Alkuvuodesta meillä on kalenterissa vielä paljon vapaita päiviä.

Olette saaneet yhteydenottoja palkkaamuusikko.fi-palvelusta. Minkä asioiden ansiosta uskot yhteydenottojen tulleen?

 – Luulen että ammattitaitoisen äänittäjän ja kuvaajan kanssa tehdyt demot ovat meidän vahvuutemme. Meillä on julkisia keikkoja hyvin harvakseltaan – siksi halusimme että tulevat asiakkaamme saavat demovideoista hyvän kuvan siitä, miltä meidän keikkameno kuulostaa ja näyttää! 

Mikä on teidän bilebändinne sesonkiaikaa, kesähäät, pikkujoulu, uusi vuosi?

Painopiste on siirtynyt loppusyksyn pikkujouluihin ja muihin yritystilaisuuksiin. Hääkeikkoja on kesäisin toki edelleen myös paljon. 

Mitkä asiat ovat bändinne vahvuudet?

Olemme alusta asti halunneet panostaa monipuolisuuteen ja hyvään asiakaspalveluun. Meidän biisilistalta löytyy kaikille mieluisia biisejä ja toisinaan illan aikana tulee soitettua hyvinkin erilaisia biisejä foxtrotista hard rockiin. Tarjouspyyntöjen odotteleminen päivä- tai viikkokaupalla on ikävää ja siksi pyrimme vastaamaan keikkakyselyihin ja muihin tiedusteluihin välittömästi tai ainakin saman päivän kuluessa. Luulisin että isoin vahvuutemme on kuitenkin se, että nautimme soittamisesta ja keikkailusta ja annamme sen näkyä! 

Mitä tuumaatte palkkaamuusikko.fi palvelusta?

– Palvelu on erinomainen tapa bändeille saada lisänäkyvyyttä ja uusia asiakkaita. On hienoa, että livemusiikin etsimiseen on tullut uusi erittäin käyttäjäystävällinen vaihtoehto!

Toimitteko ammattimaisesti musiikkialalla?

 – Osa meidän porukastamme käy “tavallisissa” päivätöissä, osa toimii musiikkialalla päätoimisesti. Kaikki sovitut keikat hoidamme totta kai ammattimaisesti ja joustavasti. Meidän kanssa ei tarvitse jännittää, pitävätkö aikataulut tai peruuko bändi keikan viime hetkellä.

Onko Suomessa mahdollista tai helppoa elää musiikilla?

– Musiikilla eläminen edellyttää yleensä monipuolisuutta ja hyvää organisointikykyä. Päätoimisen muusikon pitää monesti pyörittää samanaikaisesti useita bändiprojekteja ja erilaisia kokoonpanoja. Monet lisäksi opettavat tai työskentelevät esimerkiksi äänityksen ja tuotannon parissa. Vaikkei musiikilla eläminen ei olisi helppoa, on upeaa saada tehdä työtä josta nauttii.

Miten toivoisit Suomen musiikkielämän kehittyvän?

– Livemusiikkia kuulisi mielellään enemmän ravintoloissa ja baareissa. Helsingissä on ikävä kyllä moni perinteinen keikkapaikka joutunut sulkemaan ovensa. Toivoisin että uusilla, etenkin omaa musiikkiaan esittävillä bändeillä olisi jatkossakin laadukkaita paikkoja esiintyä.

Mitäpäs muuta haluaisit kertoa? Sana on vapaa!

– Bändin palkkaamista harkitseville sanoisin, että livemusiikki tekee tilaisuudesta aina ainutlaatuisen. Omien suosikkibiisien soittaminen Spotifystä on totta kai myös hyvä (ja edullinen) vaihtoehto tulevien juhlien musiikiksi, mutta parhaassa tapauksessa bändi voi kruunata koko illan. Varsinkin häissä tanssit ovat iso ja tärkeä osa juhlapäivää ja siksi kannattaa panostaa siihen, että löytää budjettinsa rajoissa omia toiveita vastaavan bändin, joka saa varmasti porukan tanssilattialle!

Tutustu bändin omaan sivuun >

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *